Здравейте на всички!

Признавам си- мина известно време от последния ми блог пост. Но ето, че новият е вече тук. И то с тази така интересна, набираща популярност тема - така наречените следсватбени фотосесии. Бях вдъхновена да включа този въпрос като част от блога, след като заснех първата си следсватбена фотосесия преди няколко седмици. Да, досега не бях снимала подобна сесия, но останах очарована, вдъхновена и страшно доволна! Известно време обмислях какво е най-добре да съдържа този пост и как да го формулирам. Първо, си мислех да споделя защо според мен си заслужава младоженците да помислят за следсватбена сесия. След това пък ми дойде идеята да ви дам 5 причини за да й дадете шанс! Но накрая реших, че няма по-добър начин хората да научат позитивите от дадено начинание, от това да го чуят директно от този, който вече го е преживял. Затова изпратих няколко въпроса на прекрасната Вили, която е главно действащо лице в тази сесия. Тя се съгласи да разкаже по-подробно защо тя и половинката й- Митко, се решиха на това приключение. Да, това не беше просто фотосесия, а истинско лудо приключение. Защо? Оставям ви да прочетете редовете по-надолу и ще разберете! :)

Вили, ще ни Разкажеш ли за вашето следсватбено приключение?


Когато ден след сватбата ни, отворих очи и ме обзе една депресия, носталгия по сватбения ни ден, който вече е в миналото и никога няма да се върне. Тогава се почувствах, като Моника от "Приятели", която казва : "Вече няма да съм булка, вече съм просто нечия съпруга." Това беше мигът в който реших, че аз няма да съм Моника и отново ще съм булка! Започнах да търся фотографи в близост до мен, но не можех да си избера. По едно време ми мина налудничева идея и си казах: "Искам снимки на морето!" И тъй като любимата ми фотографка (да, Вики, за теб говоря) живее във Варна, защо да не пропътуваме близо 400км само, за да си направим следсватбена сесия. И така седмица по-късно, точно месец след сватбата ни със съпругът ми се озовахме чак в Балчик. Местенце на което никога не бях стъпвала, но веднага ме омая с красотата и живописността си. Място на което се чувствах толкова комфортно и приятно и бях сигурна, че ще се получат страхотни кадри! Нито аз, нито съпругът ми (когото безсрамно изнудих да отидем чак в Балчик) съжаляваме за избора си да имаме следсватбена сесия на брега на прекрасното ни черноморие. 


Защо решихте да си направите следсватбена сесия?


Решихме да си направим следсватбена сесия поради две причини. Първата е защото сватбеният ни ден мина супер бързо и неусетно, а ние искахме да го накараме да продължи още съвсееем мъничко. А втората е защото отново исках да облеча прекрасната си сватбена рокля и да се почувствам като принцеса. А Митко (съпругът ми) просто нямаше избор ххаха.


Каква е разликата между фотосесията през сватбения ден и следсватбената сесия?


Разликата е огромна - от земята до небето. В сватбения ден всичко е толкова динамично и минава неописуемо бързо. Събудих се, започнах да се подготвям и докато се усетя вече беше 5 сутринта, а аз спях на земята в хола (със сватбената си рокля) на единия от шаферите ни, на така нареченото "афтърпарти". Докато на следсватбената сесия бяхме толкова по-отпуснати, свободни и спокойни. Знаехме, че имаме цялото време на света. Не бързахме за ритуалите, тържеството, най-вече нямаше гости, които да ни чакат нетърпеливо. Просто бяхме в настоящето. Наслаждавахме се на всеки един миг от сесията, наслаждавахме се един на друг, на морският бриз разпиляващ косите ни и на топлият септемврийски залез нежно галещ лицата ни. 


коя беше Любимата ти част от фотосесията?


Ох, те бяха толкова много. Но на първо място се нарежда моментът в който поглеждаш любовта на живота си и знаеш, че този кратък, но съвършен миг е бил запечатан завинаги. Още една любима част от фотосесията ни ми беше, когато тичах със сватбената рокля, а ти Вики тичаше след мен с една огромна усмивка на лицето и се стараеше да уловиш всеки един момент. 


Препоръчваш ли на бъдещите булки да помислят за следсватбена сесия, и ако да, защо?

Не само че им препоръчвам, ами ги и насърчавам да си направят. Първо защото не е достатъчно за една булка да облече роклята си само веднъж! Това за мен е безумие (моята съм я обличала поне още 5 пъти, след сватбата ни). И второ, защото следсватбената фотосесия е един изключително личен и интимен момент за младоженците, който не може да бъде постигнат на 100% по време на сватбеният ден. Самата аз обмислям да си направим дори следсватбена сесия на следсватбената сесия!


Изключително съм благодарна на Вили за съдействието и затова че направи възможен този пост. Описа по един личен и искрен начин преживянето. Не мога да не се съглася с нея на сто процента. Надявам се, този пост да е от полза както на всички бъдещи младоженци, така и на тези, които вече са изживяли своя специален ден, но искат да преживеят емоциите отново. Помнете, че никога не е прекалено късно да направите реалност една следсватбена сесия. Да облечете отново булченската си рокля, да преживеете незабравими моменти с човека до вас по един различен начин на едно любимо място избрано от вас. Няма нищо по-хубаво да си подаряваме емоции, приключения и преживявания. Те остават за цял живот!